Gyógygomba a rák ellen?

Már számtalan sportoló használja, és végre most már mindenkinek elérhető Magyarországon! A gyógygombával megelőzheti, és akár le is győzheti a rákot!

Címkék

Cordyceps.pngA Nottinghami egyetemről Dr. Cornelia de Moor és csapata irányított egy kutatást, melyet a Journal of Biological Chemistry publikált. Ez a kutatás egy cordycepin nevű molekulát tanulmányozott, melyet egy Cordyceps-nek nevezett gombából vonnak ki eredetileg, és amelyet jelenleg termesztenek is.

Dr. De Moort idézve: „ a felfedezésünk lehetőséget nyit számos onkológiai betegség tanulmányozására, melyek kezelhetőek lennének a cordycepinnel.”

A rák

A Cordyceps egyik legfelvillanyozóbb tulajdonsága az a képesség, hogy rákellenes gyógyszerként működhet. A Cordyceps-t jelenleg egyre növekvő számú egészségügyi dolgozó ajánlja és alkalmazza kemoterápia, sugárkezelés és hagyományos daganatellenes kezelések támogatására. Nemcsak a tumorsejtek elburjánzását gátolja, hanem néhány esetben bizonyos fajta tumorokat meg is szüntet; de egyben olyan eszköz is, mellyel fenntartható az immunrendszer és általában véve a szervezet erős és élettel teli állapota kemoterápia és sugárkezelés alatt, melyeknek általában pusztító hatásaik vannak (Nakamura et al 2003). Az immunrendszerre gyakorolt hatásai segítenek a szervezetnek hatékonyan kezelni az immunforrásokat, amikor egy tumoros megbetegedés miatt stressznek van kitéve (Shin et al 2003), lehetővé tenni, hogy felismerje a betegséget, megszüntesse azt és megelőzze, hogy kóros elváltozás történjen helyi és periférikus szinten. (Koh et al 2002).

Rákellenes hatás

draft_lens17723425module148766531photo_1299617079Cordyceps-Sinensis-Extrac.jpgA Cordyceps-ből kivont CI-P és CI-A poliszacharidok részének 1-től 10 mg/kg-ig történő napi alkalmazása rákellenes tevékenységet mutatott szarkómás (180) egerekben. Egy lúgban oldódó, CI-P-nek nevezett poliszacharid töredék, mely egy tősarjakat hozó Cordycepin fajtából származik, figyelemre méltó eredményeket hozott szarkómás (180) egereknél, amikor 10mg/kg dózist kaptak naponta (Mizuno 1999). Egy - a triflaáruló gombából kivont - CO-I poliszacharid és a CO-N glycosaminoglycan töredékekre vonatkozó tanulmányban késleltették a szarkóma 180 növekedését folyadékgyülemmel a hasüregben. Immunválasz erősödését is megfigyelték (Ohmori 1998, 1999).

Egy párhuzamos tanulmányban, mely szintén a triflaáruló gomba CO-N töredékével kapcsolatos, és amely egy laboratóriumi modell a tanulmányozott összetevők rákellenes hatásairól tartós tumorokkal szemben, megerősítették a szarkóma 180 sejtvonalával szembeni hatékonyságát. Egyetlen 0,5 mg/kg dózisú injekció intraperitoneális szinten az egerekben 98,7%-al gátolta a tumor növekedését (Ohmori et al 1986). Mindez csaknem teljes tumor növekedés gátlást jelent, és új lehetséges távlatokat nyit egy rákellenes gyógyszer fejlesztésében és kezelésének módjaiban.  

Sok gombából kivont poliszacharid és glikoprotein fejt ki rákellenes immunerősítő hatást az előbb leírt módon (Wasser, 2002). Úgy tartják, hogy a hatásmechanizmusoknak ez csak egy része, amik a Cordyceps tevékenységét jellemzik. A Cordyceps-ből nyert többszörös poliszacharidok között a B-glükánok azoknak a polimereknek az osztályai, melyek leginkább erősíthetik az immunrendszer működését. Ezek a poliszacharidok növelik a specifikus citokinek, az interferonok és az MP sejtek részéről az antitestek termelődését. Az immunrendszer specifikus sejtjeinek specifikus receptorain elhelyezkedő poliszacharid kötés váltja ki az immunrendszer aktiválódását, e sejtek között megtalálható a C3 komplement receptor, a TLR-ek (Toll Like Receptors) stb., melyek a sejtek közötti kommunikációban is részt vesznek és mintegy hírnökökként is viselkedhetnek.

Számos, Kínában és Japánban vezetett klinikai tanulmány hozott ígéretes eredményt olyan tumoros megbetegedésekkel kapcsolatban, melyeket Cordyceps-el kezeltek (Wang et al 2001). Egy tanulmányban 50 tüdőrákos beteget kezeltek napi 6 gramm Cordyceps-el kemoterápiát alkalmazva egyedejűleg, és úgy találták, hogy a tumorsejtek kiterjedése 46%-al csökkent a vizsgált pácienseknél. Egy kísérletben, különböző ráktípusok által megtámadott betegeket vizsgáltak és nyilvánvalóvá vált, hogy napi 6 gramm Cordyceps 2 hónapig tartó alkalmazása mellett lényegesen javult a tünettan a páciensek nagy részénél, a fehérvérsejtek száma növekedett és csökkent a rákos sejtek száma megközelítőleg a páciensek felénél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://immunerosites.blog.hu/api/trackback/id/tr754765639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása